Over IMPACT-UP
Lees meer

Kick-off IMPACT-UP

Op 16 januari 2024 is IMPACT-UP van start gegaan met een inspirerende kick-off bijeenkomst. Voor sommigen uit het dreamteam ook de eerste keer dat zij elkaar ontmoette.

We trapten af met twee inspriatieverhalen van oud studenten. Rick Jongen beet het spits af. Als alumnus van Fontys en Tilburg Universiteit is hij tijdens zijn Master in aanraking gekomen met de HighTechXL, de Deep-Tech Venture Builder van de HighTech Campus in Eindhoven. Na kennis gemaakt te hebben met de startup dynamiek is hij zich gaan verdiepen in de wereld van geïntegreerde fotonische chips. En ontdekte dat gas sensoren in de veeteelt een groot technisch probleem is. Hij richtte Spectric op, waar ze chiptechnologie inzetten om met behulp van sensoring stikstof emissies te meten.

Daarna nam Oscar de Vries ons mee in zijn missie om duurzaamheid in het dagelijks leven normaler te maken. De afstudeerder bij Tilburg Universiteit doet dit onder de naam Yopla, waar hij het levensverhaal van voeding inzichtelijk maakt door klimaat berekeningen. Op deze manier kan inzicht worden verkregen in de life-cycle en kan deze makkelijker worden verduurzaamd. Dit leidt vaak tot opmerkelijke resultaten waar je vaak niet bij stilstaat.

Tot slot was er ruimte voor de projectleden van de deelprojecten om elkaar te leren kennen en de plannen aan te scherpen.

Nog meer nieuwtjes?